портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Бібліотечні фахівці Донеччини опановують цифрові технології

Опубліковано 20 червня 2024 року, 16:05 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Донецька обласна бібліотека для дітей за підтримки Донецької облдержадміністрації провела безоплатний онлайн-курс «Використання інструментів Google в діяльності бібліотек».

Протягом трьох тижнів, з 31 травня по 18 червня 2024 року, перша група слухачів курсу (18 фахівців з Покровської, Курахівської, Гродівської, Мирненської, Краматорської, Костянтинівської, Слов’янської, Миколаївської та Лиманської громад) вивчала інструменти Google та можливості їх застосування в онлайн-діяльності бібліотек. Були опрацьовані додатки Google Meet, Google Календар, Google Диск, Google Документи, Google Таблиці, Google Форми, Google Презентації, Google Keep, Google Jamboard, Google Chrome та корисні розширення.

Переконані, що знання, отримані бібліотечними фахівцями під час проходження онлайн-курсу, допоможуть розширити діапазон дистанційних послуг для користувачів  і трансформувати роботу бібліотек регіону, які внаслідок повномасштабного вторгнення були змушені перейти в дистанційний або змішаний формат обслуговування.

На наступні навчальні потоки, які відбудуться орієнтовно в липні-серпні за умови формування груп, можна зареєструватися за покликанням: https://forms.gle/HH3DjLAayEYpV4YS6.