портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мобільний центр зайнятості: підтримка та допомога мешканцям громад

Опубліковано 19 вересня 2024 року, 09:50 , Донецький обласний центр зайнятості

Мобільний центр зайнятості став надійним помічником для жителів віддалених населених пунктів Донеччини, які не завжди мають можливість дістатися безпосередньо до центру зайнятості. 

Так, 18 вересня мобільний офіс працював в Очеретинському старостинському окрузі. Громаду відвідали фахівці Олександрівського районного центру зайнятості та провели виїзний захід для місцевих мешканців. Спеціалісти надали індивідуальні консультації з питань працевлаштування, професійного навчання, участі у суспільно корисних роботах, отримання ваучерів та інших послуг служби зайнятості.

Особливу увагу було приділено проєкту "єРобота", а саме грантовим програмам "Власна справа" та "Грант для ветеранів". Фахівці центру зайнятості детально розповіли присутнім про механізми подачі документів, створення бізнес-плану та умови надання грантів. Керівник Олександрівського районного центру зайнятості Віталій Кухтик підкреслив важливість державних фінансових програм для підтримки бізнесу в складні часи.

Також спеціалісти поінформували роботодавців про компенсаційні програми за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, зареєстрованих безробітних, облаштування робочих місць для людей з інвалідністю тощо.

Мобільний центр зайнятості продовжуватиме свою діяльність, адже завдяки такій формі роботи мешканці віддалених населених пунктів мають можливість отримати необхідну інформацію та підтримку.