портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мобільний табір для підтримки дітей та батьків з Донеччини вже діє в Мукачево

Опубліковано 29 липня 2022 року, 08:29 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

28 липня в місті Мукачево Закарпатської області розпочав свою діяльність мобільний (виїзний) табір «Мобі – кемп «Арт - квест» комунального підприємства «Обласний дитячо-молодіжний санаторно-оздоровчий комплекс «Перлина Донеччини» (далі – КП «ОДМСОК» «Перлина Донеччини»), для підтримки дітей та батьків, які вимушено перемістилися із Донецької області. Цього дня в ньому взяли участь 50 осіб,  повідомляють у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

Діти та батьки взяли участь у чотирьох майстернях, які підготував колектив мобільного табору, де вони власноруч змайстрували обереги своїми руками, а саме: «Берегиня Миру та Злагоди – лялька – мотанка, «Оберег єднання» - фенічка з побажаннями, робили мініатюри «Рецепти настрою».

Учасники заходу ознайомились з міні–музейними експозиціями «Державні символи країни», «Духовні символи народу», обереги «Берегиня – лялька - мотанка», «Обереги єднання».

Особливу увагу діти приділили створенню подарунку військовим, які боронять нашу Батьківщину від ворожого нападу, «Рушнику єднання» - рушниковій доріжці, яку дбайливо прикрашали візерунками своїх мрій про мир та злагоду, аби надихнути всіх на добрі справи і єдність духу заради майбутнього.

Під час роботи психологічної студії «Перемога над собою» діти разом з психологом закладу створювали психологічний театр з креативних паперових героїв та дарували один одному гарний настрій.

Також психологом закладу в розважально-гральній формі була проведена відповідна корекційна робота, спрямована на подолання негативного впливу та травм, отриманих дітьми та їх батьками внаслідок війни.

Діти та батьки взяли активну участь у танцювально – хореографічній руханці під композицію пісні родини Яремчуків «Родина, родина від батька й до сина!» та отримали смаколики.

Цей день для дітлахів і їх батьків був максимально насиченим на розваги, рухи, емоції і враження. Усі учасники заходу випромінювали добро, світло і радість! Все буде Україна!

29 липня поточного року мобільний табір «Мобі – кемп «Арт - квест» КП «ОДМСОК» «Перлина Донеччини» продовжить свою діяльність у місті Мукачево.

Нагадаємо, до прибуття в Мукачево мобільний табір  працював в Ужгороді

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації