портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини долучилась до відзначення Дня Державності України

Опубліковано 31 липня 2023 року, 18:32 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Другий рік поспіль в Україні відзначають свято української державності. Володимир Зеленський підписав закон про запровадження свята під час урочистостей до Дня Незалежності у 2021 році. До відзначення цього важливого для кожного українця свята долучились громади та комунальні установи Донецької області.

З нагоди відзначення Дня Української Державності для молоді Донеччини управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації спільно з Державним архівом Донецької області проведено онлайн-лекцію «Україна – Русь. Власний шлях української державності». Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром проведений онлайн-семінар «Ми - спадкоємці державності».

У Костянтинівській територіальній громаді пройшов інформаційно-пізнавальний захід для дітей та підлітків. Учасники заходу отримали базові знання про свято, його ідею та цінності.

У Соледарській громаді проведено інформаційну онлайн-годину, учасники якої дізналися про сутність Дня Української Державності, історію України від часів її заснування князями Києвичами до сьогодення, розвінчали міф про неподільність існування українського та російського народів, а також дізнались про протидію російській дезінформації та історичним фейкам на інформаційному просторі сьогодення.

Молодь Шахівської, Андріївської громади підготувала чудові відеоролики з нагоди відзначення свята та вшанувала пам’ять, загиблих внаслідок війни російської федерації проти України.

Молодь Мирноградської громади підготувала та провела на базі молодіжного центру «МЕД» історичний відеолекторій з обговоренням та кінопоказ фільму «Зима у вогні» у межах проєкту «Українське кіно».

Молодь молодіжних центрів Курахівської, Лиманської та Святогірської громад взяла участь в онлайн-лекції «УКРАЇНА — ВІЙНА В ЄВРОПІ» у межах реалізації проєкту «Єдина Україна», проведеної Міністерством молоді та спорту України спільно з Українським інститутом національної пам'яті.

Молодь Удачненської, Лиманської та Хлібодарівської громади взяла участь у вікторині «УКРАЇНА: ВІД ВІЛЬНОГО СТЕПУ ДО ВІЛЬНОЇ ДЕРЖАВИ» в межах історико-культурного фестивалю «Дике поле. Шлях до Європи»-2023» та з нагоди відзначення Дня Української Державності.

За інформації управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації