портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини долучилась до відзначення Дня Соборності України

Опубліковано 22 січня 2023 року, 16:16 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Щорічно 22 січня - у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. На початку XX століття українці об’єднались після падіння імперій. Сьогодні відновлення соборності можливо після перемоги над російським агресором. Звільнення від російського окупанта всіх українських земель є нашою спільною метою.

Молодь Донеччини боронить незалежність та цілісність України кожен на своєму фронті. До лав Збройних Сил України стали й молодіжні працівники Донеччини. Борис Гольцев, Андрій Кондратьєв та Ігор Зотов – це одні з тих багатьох людей, які змінили  професію для найшвидшої перемоги нашої держави. До повномасштабного вторгнення окупантів в Україну  вони були молодіжними працівниками, працювали з молоддю, створювали молодіжні проєкти, а сьогодні стоять на захисті нашої держави.

Дякуємо молоді та молодіжним працівникам, які захищають Україну зі зброєю в руках!

Боротьбу на фронті неформальної освіти продовжує Донецький обласний дитячо-молодіжний центр, релакований зараз до Вінниці. 22 січня для молоді Донеччини тут було проведено освітньо-інтерактивний онлайн -захід «Соборність очима молоді». Спікерами заходу були представники Українського інституту національної пам’яті. 

Також Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром було підготовлено методичні матеріали для проведення освітньо-інтерактивного заходу до Дня Соборності України для  молоді. За цими матеріалами проведено заходи в усіх молодіжних центрах Донецької області.

Молодь з усієї області не залишилась байдужою до відзначення Дня Соборності України.

Молодь Соледару, яка зараз знаходиться у різних регіонах України, створила віртуальний ланцюг єдності. «Ми всі, мешканці громади, вийшли на площі міст і містечок України, щоб об’єднатися, щоб відчути підтримку в цей складний час. Ця зустріч підтверджує: СОЛЕДАР - нескорений!!!» - наголосили учасники заходу.

Молодь навчальних закладів Бахмутської громади провела челендж «Зберемо всіх разом!», розмістивши у соціальній мережі свої фото з українським прапором.

Молодь Авдіївки, Лиманщини, Святогірської, Хлібодарівської, Удачненської, Очеретинської громад привітала всіх українців із Днем Соборності у соціальних мережах власноруч створеними відео із побажаннями незламної віри у нашу майбутню перемогу!

Молодь Іллінівки, яка зараз знаходиться у громаді, долучилася до покладання квітів до пам’ятного знаку «Діти війни» у селищі Бересток.

Молодіжним центром «Інтрига» Білозерської громади проведено акцію «Ланцюг Єдності» в онлайн-форматі, до якої приєдналися українці та українки різного віку з різних міст та областей, ті хто зараз знаходиться в Україні й ті, хто вимушено перебуває за кордоном. Загалом  опубліковано 40 відеозаписів від учнів Новоселівського першого НВК Очеретинської громади, Удачненської ЗОШ І-III ступенів, Підлузькой гімназії, комунального закладу Орловської НВК, ЗОШ  І-III ступенів-ДНЗ Очеретинської селищної ВЦА, театральної студії «Балаганчик» м. Білозерське, студії сучасного танцю «DenStayl», м. Білозерське та багато інших.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації