портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини обговорила євроінтеграцію на регіональному форумі

Опубліковано 27 серпня 2024 року, 19:28 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Директор департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України Владислав Яцук зустрівся з представниками активної молоді Донеччини під час панельної дискусії «Молодь та Євроінтеграція» у межах VII регіонального молодіжного форуму «Змінимо країну разом. Вільні та незалежні», який з 22 по 25 серпня відбувся на Дніпропетровщині.

Учасники заходу отримали вичерпну інформацію щодо роботи департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту у сфері визначення міграційних настроїв молодих українців, оцінки їх потреб в освіті та професійній зайнятості, у баченні майбутнього та можливості участі у відбудові країни. Також були обговорені можливості молодіжних обмінів між Україною та Польщею і Литвою,  що підвищить рівень спроможності та самостійності молоді, сприятиме отриманню нового досвіду та участі молоді в євроінтеграційних процесах поглибленню партнерських стосунків між молоддю зазначених країн.

Під час дискусії відбувся конструктивний діалог між представниками влади та активною молоддю. Учасники обмінялися думками щодо актуальних проблем та можливостей для розвитку. За підсумками дискусії були визначені перспективні напрямки співпраці, погоджено розширити участь молоді Донецької області у програмах молодіжних обмінів з Польщею та Литвою.

Пан Владислав зазначив, що молодь відіграє надважливу роль у формуванні політик у різних сферах, у боротьбі за незалежність та у відновленні України та підтримав ідею проведення форуму на всеукраїнському рівні.

VII регіональний молодіжний форум «Змінимо країну разом. Вільні та незалежні» став яскравим прикладом того, як молодь може брати активну участь у формуванні майбутнього регіону та країни. Дискусія про роль молоді в процесі євроінтеграції показала, що молодь Донеччини амбітна та готова до змін. За підсумками форуму можна зробити висновок, що державна молодіжна політика рухається в правильному напрямку і має значний потенціал для розвитку.