портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини писала радіодиктант

Опубліковано 25 жовтня 2024 року, 17:35 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

25 жовтня, напередодні Дня української писемності та мови, традиційно відбувся Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Ця масштабна ініціатива, започаткована Українським Радіо у 2000 році, щороку об’єднує мільйони українців.

Цьогоріч, як завжди, до написання диктанту долучилися працівники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, комунальних закладів і установ, які перебувають у його підпорядкуванні, працівники структурних підрозділів у справах сім’ї та молоді рад територіальних громад.

Свої знання української мови продемонструвала молодь, працівники молодіжних центрів та просторів, члени молодіжних рад та координаційних рад з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності, волонтери «Співдія-хабу».

Особливо зворушливим є той факт, що до написання диктанту долучилися українські військові, які перебувають близько до лінії фронту. Це свідчить про те, що навіть у найскладніших умовах українці не забувають про свою мову та культуру.

Радіодиктант – це більше, ніж просто перевірка грамотності. Це символ єдності української нації, це вияв поваги до рідної мови та культури. Це можливість відчути себе частиною великої спільноти, яка об’єднана любов’ю до України.

Цьогоріч авторкою тексту радіодиктанту стала відома українська письменниця Оксана Забужко. Її твір "Магія голосу" став своєрідним подарунком до ювілею Українського Радіо, яке відзначає своє 100-річчя. Текст читав письменник, музикант, екоактивіст і військовий Павло Вишебаба, який з початку повномасштабного вторгнення захищає нашу країну.

Як надіслати диктант на перевірку?

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн.

Надіслати текст Радіодиктанту паперовим листом за адресою: 01001
м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб на штемпелі була дата не пізніше 27 жовтня;

Сфотографувати / відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу [email protected].

Після оприлюднення тексту радіодиктанту електронні листи не прийматимуть. Усі надіслані роботи перевірить фахова комісія.

Текст радіодиктанту буде оприлюднено 28 жовтня, об 11:00 на сайті Українського Радіо та на сайті Суспільне Культура.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації