портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини презентувала свої ідеї на конкурсі «Школа-Техно»

Опубліковано 18 травня 2024 року, 18:50

Відбувся захист проєктів обласного конкурсу з розробки smart-рішень «Школа-Техно» для молоді Донецької та Волинської областей. Команди юних винахідників представили свої інноваційні проєкти, спрямовані на впровадження інформаційних технологій у різні сфери життя, вирішення соціальних та економічних проблем.

До конкурсантів, членів журі, організаторів та вболівальників з вітальним словом звернувся заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко.

"Програмування та інформаційні технології для багатьох з вас стануть майбутньою професією. Вже сьогодні Уряд напрацьовує Стратегію інноваційного розвитку України до 2030 року, що передбачатиме застосування цифрових технологій в усіх сферах життя. Це допоможе посиленню армії, більш якісному наданню адміністративних послуг, реабілітації ветеранів, розвитку економіки, створенню зручних умов для бізнесу та багато іншого. 

Впевнений, що набувши нового досвіду ви зможете гідно представляти Україну у подібних міжнародних конкурсах.

Нехай здійсняться всі ваші плани та задуми", - сказав заступник очільника області. 

Ігор Бойко також подякував Донецькому національному технічному університету та іншим організаторам заходу. Він підкреслив, що обласна влада планує і далі підтримувати реалізацію заходів, які сприяють побудові інноваційної країни, розкриттю потенціалу нашого підростаючого покоління. 

1 місце у конкурсі зайняла команда "Ти не один" з чатботом про оцінку ментального здоров'я підлітків. 2 місце посіла команда "Іллінівські сови" з проєктом інтерактивного парку, а 3 - команда "SolarEnergy" з проєктом динамічної сонячної електростанції.

У номінації "Найкраще енергоефективне рішення" виграла команда "SolarTech" з проєктом контролю мікроклімату в актовий залі з використанням енергоефективних технологій. У номінації "Найкраще інклюзивне рішення" перемогла команда "DigitalWorldTeam" з проєктом кібернетичного протезу кисті руки. У номінації "Найкраще вирішення потреб клієнта" - команда "Друге Дихання" з власним вебдодатком з вивчення англійської мови.

До складу журі увійшли представники бізнес інкубаторів "Сікорський Челендж"  та "YEP",  які запропонували участь командам у своїх освітніх акселераційних  програмах. 

Три команди-переможці конкурсу "Школа-Техно" були запрошені до участі у фінальному відбірковому етапі Всеукраїнського конкурсу "Steam-House".