портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини взяла участь у «Молодвіж-2024»

Опубліковано 10 вересня 2024 року, 15:30 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Молодвіж  – масштабний Всеукраїнський молодіжний захід, який об'єднав сотні активних молодих людей з різних куточків України. Цей форум став платформою для обміну досвідом, ідеями та пошуку нових рішень для розвитку нашої країни. У 2024 року він відбувся вже всьоме. Представники Донеччини з Покровської, Краматорської та Черкаської громад активно включились в обговорення проблем та можливостей сучасної молоді.

 «Мета заходу - поліпшення обізнаності молоді про форми участі у суспільному житті. Гуртування навколо платформи для інформування, комунікації й підняття дискусій у сфері молодіжної політики», - говорить заступник голови Покровської молодіжної ради, проєктний асистент проєкт «Y.E.S: молодь - опора стійкості» Андрій Частов.

«Ми дізналися, як надихнути менш активну молодь долучатися до змінотворчих процесів, шляхом власного прикладу. І звісно ж, обмінялися кращими практиками діяльності молодіжних лідерів з різних куточків України», - зазначив голова Покровської молодіжної ради, координатор проєкту «Y.E.S: молодь - опора стійкості» у Покровську Олександр Нестеренко.

«Збільшення кількості молодих людей, які свідомо беруть участь у громадській діяльності та виступають лідерами у своїх середовищах, – одне із завдань заходу. Мені здається, воно було виконане стовідсотково. Адже всі ми наповнилися енергією – жити і бути активними, попри всі негаразди», - зазначила покровчанка, представниця Національної організації скаутів України Злата Климова.

Щороку «Молодвіж» обирає глобальну тематику, яку підіймають у виступах та на панельних дискусіях. Про що говоритимуть на заході – вирішує сама молодь. Цьогоріч «Молодвіж» говорив про виклики - становлення молоді як сильної генерації, яка сформувалась у важкі часи, прийняття викликів, що стоять перед українським суспільством, та окреслення шляхів їх подолання.

Нагадаємо, що під час трагічних подій 4 вересня, внаслідок ракетного удару загинула 21-річна Ярина Базилевич, програмна менеджерка Офісу «Львів — Молодіжна столиця Європи 2025». Дівчина працювала у МолоДвіжЦентрі та мережі «Твори». Її сестра, Дарія Базилевич, теж була частинкою волонтерської команди на «Молодвіж. Нелегко, але мрій» у 2023 році. Відтак, організатори скасували вечірній (розважальний) блок програми, а натомість пройшов «Вечір пам’яті Ярини Базилевич та її сім’ї: матері Євгенії, сестер Дарії та Емілії».

«Молодвіж 2024» яскравий приклад того, як молодь може об'єднуватися для досягнення спільних цілей. Учасники форуму отримали заряд енергії та нові знання, які допоможуть їм у подальшій діяльності. Важливо, щоб кожен  учасник втілював ідеї, які народилися на форумі, у своїй громаді. Адже саме від  активної молоді залежить майбутнє нашої країни.