портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодіжні центри Донецької області вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Опубліковано 21 лютого 2022 року, 16:44 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Заходи до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні відбулися у молодіжних центрах Донецької області .

Молодь та діти вшановували подвиг українців, які віддали свої життя за омріяну нашим народом свободу, за право жити в незалежній державі, у сім’ї європейських народів.

Так у молодіжному центрі «Вітер змін» та «Імпульс» Світлодарської ВЦА була підготовлена інсталяція «Герої не вмирають». Під час заходу вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

У молодіжних центрах «Вільні» Хлібодарівської ТГ, «Зоря» Кальчицької ТГ, «380-вольт» та «Лідер-хаб» Курахівської ТГ були проведені сінемології за фільмами «Зима у вогні» та «Зима, що нас змінила».

Молодіжні центри «Факел» Краматорської ТГ провели тиху акцію «Янголи не вмирають», присвячену Героям Небесної Сотні.

У молодіжних центрах «КВЕСТ» Олександрівської ТГ, «YelizavetCity» Мар’їнської ТГ, «Міст-ОК» Новогродівської ТГ, «Веселка/RainboW» Удачненської ТГ, «Молодь+» Селидівської ТГ, «Родинський молодіжний центр» Покровської ТГ, пройшли години вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні «А сотню вже зустріли небеса»…

У молодіжному центрі «Лідер» Олександрівської ТГ пройшла година пам'яті «Ми сотнею пішли на небо...». Учасники заходу переглянули фільм Сергія Лозниці «Майдан».

Відвідувачі молодіжного центру «Happy-Hub» поширили відеоролик щодо

флешмобу з нагоди відзначення Дня Пам’яті Героїв Небесної Сотні. Відеоролик підготували і у «Територія молоді» Сіверської ТГ.

Пам’ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» з метою увічнення великої людської, громадянської й національної відваги та самовідданості, сили духу та стійкості громадян, завдяки яким змінено не тільки хід історії нашої держави, а й наші ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України.

Героями Небесної сотні стали люди різних національностей, віросповідань, освіти, віку. Серед них громадяни України, Білорусі та Грузії. Наймолодшому з Героїв — Назарію Войтовичу — було 17 років. Найстаршому — Іванові Наконечному 82 роки. Зі 107 Героїв Небесної сотні — три жінки: Антоніна Дворянець, Ольга Бура та Людмила Шеремет.