портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодіжні ради Донеччини допомагають вирішувати проблемні питання у своїх громадах

Опубліковано 07 травня 2024 року, 14:31 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

3 травня відбулися зустрічі представників молодіжних рад Черкаської та Миколаївської громад з начальником управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілією Золкіною, начальником Черкаської селищної військової адміністрацій Олексієм Кривоконем, заступником начальника Миколаївської міської військової адміністрації Володимиром Проскуніним, заступником голови молодіжної ради при Донецькій обласній державній адміністрації Олександром Батюковим та представниками структурних підрозділів у справах сім’ї та молоді Черкаської та Миколаївської громад.

Очільники обох громад зазначили, що молодь зараз активно долучається до вирішення нагальних питань, є надійним партнером у покращенні життя у громаді, та пообіцяли зі свого боку всебічну підтримку ініціатив молоді.

Лілія Золкіна акцентувала увагу на актуальних питаннях у сфері реалізації молодіжної політики та утвердження української національної та громадянської ідентичності та ознайомила присутніх з запланованими навчаннями для представників молодіжних рад області, які пройдуть протягом 2024 року.

Молодіжні ради презентували свої наробки та ділилися досвідом.

Так, у Миколаївській громаді голова молодіжної ради при Миколаївській міській раді Діана Васюкова презентувала результати опитування щодо потреб молоді, за результатами якого було сформовано деякі напрямки роботи  молодіжної ради, які на сьогодні потребують особливої уваги. Члени Миколаївської молодіжної ради ділилися досвідом своєї волонтерської діяльності та роботи щодо організації та проведення тренінгів для молоді. На зустрічі були обговорені проблемні питання навчання та вступної кампанії для абітурієнтів, залучення вищих начальних закладів регіону до інформування молоді, питання залучення молодих ветеранів до молодіжної роботи та організації для таких людей психологічних тренінгів.

На зустрічі у Черкаській громаді голова молодіжної ради Єлизавета Ісік презентувала результати проведеного картування старостатів громади, за результатами якого було вирішено окремі проблемні питання у громаді. Керівник молодіжного простору «Ініціатива» Олексій Соколов, який є і заступником голови місцевої молодіжної ради, розповів про організовані заходи з благоустрою території біля будинку культури, на який було виявлено запит під час картування, інтеграційні зустрічі з молоддю ВПО, ознайомив присутніх із запланованими заходами із національно-патріотичного виховання. Також молодь Черкаської громади співпрацює з об’єднанням відомих митців «Культурний десант» та бере активну участь у проєкті «Голоси громадян: ініціатива для підвищення громадської участі у процесах відновлення» задля спільної мети - відновлення громади, покращення майбутнього та плідного зв'язку представників ОМС з мешканцями громад, який  впроваджує громадська організація «Точка доступу» за підтримки ICAP Єднання.

Молодь обговорила впровадження нових ініціатив у сфері молодіжної політики. А Олександр Батюков, заступник голови обласної молодіжної ради, анонсував заплановані проєкти і заходи для молоді та варіанти співпраці між  молодіжними радами громад та області.

Це лише окремі ідеї, а можливості для співпраці безмежні.