портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодіжний наметовий табір діє у межах проведення всеукраїнської акції «Донеччина зустрічає своїх захисників»

Опубліковано 05 липня 2021 року, 17:41 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Молодіжний наметовий табір був облаштований 3 липня у межах проведення всеукраїнської акції «Донеччина зустрічає своїх захисників».  

Першими до заходу долучилися представники пластунських і скаутських організацій, учасники  всеукраїнської  дитячо-юнацької  військово-патріотичної  гри «Сокіл» («Джура») та молодь, яка займається у військово-патріотичних клубах області. Для молоді були проведені історичні лекції, заняття з орієнтування на місцевості, заняття з поводження зі зброєю, самооборони та протимінної безпеки та організовано зустріч із Героєм України, українським військовим, танкістом, підполковником Збройних сил України Євгеном Межевікіним.

4 липня розпочалась робота тематичних локацій та виставка зразків озброєння. Організація «HALO Trust» представила  інформаційну виставку з протимінної діяльності та провела пізнавальні вікторини для молоді та дітей. Організація дослідників військово-історичної спадщини «Плацдарм» представила інсталяцію пошуку загиблих військовослужбовців. Розмовний клуб «Файно» підготував виставку творчих волонтерських робіт та провів майстер-клас із плетіння маскувальних сіток.

Також на Карачуні  розташували  «Капличку АТО/ООС» військових священників (капеланів).

Після урочистого відкриття акції відбулась презентація віртуального туру «Боротьба за Незалежність. Історія спротиву Донбасу російській агресії. Пантеон Героїв Донеччини» громадської організації «Всеукраїнське об'єднання «Коло. Медіа» - «Труханівська Січ». 

Далі на учасників Акції чекали показові виступи Донецького відокремленого підрозділу громадської організації «Всеукраїнська федерація «Спас» та підрозділів сектору безпеки і оборони.

Увечері відбувся акустичний концерт «Пісні, народжені в АТО» та показ військової драми «Мати Апостолів», режисер якої, Дмитро Овечкін, також був присутній на заході.

5 липня захід відвідали голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, міністерка у справах ветеранів Юлієя Лапутіна та заступник Командувача Об’єднаних сил Віктор Ганущак, які разом із учасниками акції взяли участь у меморіальному заході із вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули при звільненні та обороні півночі Донеччини.

Також цього дня учасники долучаються до святкової  ходи у м. Краматорськ до Дня звільнення міст північної Донеччини.

Робота молодіжного наметового табору триватиме до 6 липня.