портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Музейники Донеччини розповідають про видатні постаті України в боротьбі за державну незалежність

Опубліковано 23 серпня 2024 року, 17:47 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

23 серпня, у День Державного прапора України, напередодні Дня Незалежності України, Донецький обласний краєзнавчий музей провів Всеукраїнський науково-освітній онлайн-форум на тему «Видатні постаті України в боротьбі за державну незалежність (ХХ – поч. ХХІ ст.)». 

Тему форуму обрано не випадково, адже сьогодні, коли українці виборюють незалежність держави на полі бою, важливо знати кожну особистість, яка зробила внесок у формування української ідентичності в часи радянської влади, хто боровся за українську державу під час радянського терору.  

На початку заходу до учасників форуму звернувся Олександр Шевченко, заступник голови Донецької обласної державної адміністрації, який у своєму виступі підкреслив важливість заходів, що сприяють збереженню національної пам'яті та поглибленню розуміння історії України.

Форум об'єднав музейних працівників, краєзнавців і науковців Донеччини, Київщини, Дніпропетровщини, Івано-Франківщини, Чернігівщини, Черкащини, Львівщини та інших регіонів. Говорили про невідомі факти з життя видатних політичних та культурних діячів, діячів діаспори, чий життєвий шлях став символом боротьби за свободу, а творчість та життєва позиція сприяли збереженню національної ідентичності українців. 

Життя триває. Україна розвивається. А дослідники не зупиняються і завжди готові відкривати нові цікаві сторінки історії боротьби за незалежність країни.