портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Музейники Донеччини взяли участь у науковій конференції в Берліні

Опубліковано 30 травня 2024 року, 14:10 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

28 - 29 травня в Німеччині (м. Берлін) проходила конференція «Від кризи до майбутнього. Нові виклики музеїв в Україні», у якій взяли участь представники музейної спільноти Донеччини.

Головною метою заходу організатори визначили обговорення проблемних питань, створення і розробку спільних пропозицій українськими музеями для наступної «Ukraine Recovery Conference», яка відбудеться в Берліні 11-12 червня 2024 року.

Участь у такій масштабній конференції сприятиме подальшому  налагодженню співпраці музеїв Донеччини з німецькими та польськими установами, встановленню довгострокових відносин з Фондом прусської культурної спадщини.

Переконані, що напрацювання двох днів плідної роботи музейників України сприятимуть розвиткові музейних установ.

Організатором конференції виступила фундація ОВМІN, Польща; Партнери: BKGE Ольденбург, Німеччина; Європейська мережа пам’яті та солідарності; Польський інститут культури у Берліні, Німеччина; Український інститут в Німеччині; Фонд мистецтва Ernst von Siemens, Німеччина; Фонд прусської культурної спадщини, Німеччина.

Патронат: Міністерство культури та інформаційної політики України; Міністерство закордонних справ, Польща; Федеральне міністерство закордонних справ, Німеччина; Міністр держави з питань культури та медіа Німеччини.