портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 150 тисяч мешканців Донеччини мають потребу у паливній деревини

Опубліковано 30 травня 2024 року, 16:23

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко разом з представниками профільних департаментів ОДА взяв участь у онлайн-нараду з Мінреінтеграції щодо забезпечення деревиною паливною вразливих верств населення територій, на яких ведуться (велися) бойові дії. Очолила нараду Віцепрем’єр-міністерка ‒ Міністрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Наразі близько 30% мешканців області у зимовий період мають потребу у деревині паливній. Всього 150 991 мешанець області потребують або надання деревини у натуральній формі або ж у формі ваучерів на придбання твердого палива. Ми проводимо роботу з Урядом для покриття потреб з державного бюджету, співпрацюємо з гуманітарними організаціями, які можуть покривати такі потреби мешканців області, а також працюємо з громадами щодо часткового покриття потреб за рахунок місцевих бюджетів», - повідомив Ігор Бойко.

Ірина Верещук наголосила, що органи державної влади та місцевого самоврядування мають докласти зусилля для того, щоб жителі прифронтових територій взимку в повному обсязі були забезпечені твердим паливом. Вона також закликала міжнародні організації долучитись до цього процесу та пропрацювати можливість надання грошових ваучерів на придбання палива для вразливих верств населення.