портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донбас Медіа Форум у Києві зібрались кілька сотень медійників та лідерів думок України та Європи

Опубліковано 18 жовтня 2024 року, 19:05

У Києві відкрився дев’ятий Донбас Медіа Форум - щорічна конференція, яка проводиться з 2015 року та збирає журналістів і медіаменеджерів України та світу, надаючи присутнім можливість обговорити актуальні проблеми професії та налагодити комунікацію.

Донбас Медіа Форум – 2024, що проходить 18 та 19 жовтня, об’єднав кілька сотень учасників. Цьогоріч до форуму долучилося чимало лідерів думок та фахівців медіасфери з Європи, які беруть участь у панельних дискусіях, майстер-класах та інших заходах.

До відкриття Донбас Медіа Форуму – 2024 в онлайновому форматі долучився голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

Звертаючись із вітальним словом до учасників та організаторів дводенного заходу, очільник Донеччини зазначив:

«Вже дев’ять років Донбас Медіа Форум об’єднує навколо себе експертів та журналістів. Від самого початку повномасштабної війни, з перших її днів, ви висвітлюєте і показуєте всьому світу те, що відбувається, що робить зараз ворог з Донеччиною. Пишаюсь вашою роботою. З багатьма з вас ми зустрічались під час та після ворожих обстрілів, у деокупованих Святогірську і Лимані.

Журналісти – це не тільки ті люди, які висвітлюють у засобах масової інформації і доводять всьому світу правду. Це також люди-волонтери! Люди, які допомагають поліцейським підрозділам «Білі Янголи» під час евакуації людей з наближених до лінії фронту районів. Ви допомагаєте нашим військовим.

Я дуже сподіваюсь, що найближчим часом наступний Донбас Медіа Форум проходитиме у нашому рідному Донецьку. Я пишаюсь вашою роботою і вірю, що невдовзі те жахіття, яке переживає наш край, закінчиться.

Бережіть себе. Показуйте світу всю правду. І тільки разом ми доведемо світовій спільноті нашу правду, нашу гідність. Ми робимо це для того, щоб вибороти нашу незалежність».

Присутніх на Донбас Медіа Форумі також привітали Посолка Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, директорка Місії USAID в Україні Джулі Конен, Тимчасово повірений у справах Японії в Україні Юджі Токіта, голова бюро ЮНЕСКО в Україні К'яра Децці Бардескі та інші високопосадовці.

Дводенною програмою Донбас Медіа Форуму передбачено проведення низки фахових панельних дискусій. Медійники, громадські активісти та міжнародні партнери обговорюватимуть роль регіональних медіа в умовах війни, способи протидії фейкам та російській пропаганді, аспекти євроінтеграції та медіа, свободи слова під час супротиву повномасштабному вторгненню росії в Україну.