портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 300 підприємців долучились до обговорення на регіональній платформі «Діалог влади та бізнесу»

Опубліковано 18 жовтня 2024 року, 19:36

До першої зустрічі регіональної платформи «Діалог влади та бізнесу» в онлайновому форматі долучились понад 300 представників бізнесу Донецької області.

Регіональну платформу «Діалог влади та бізнесу» за дорученням Президента України Володимира Зеленського запровадили на базі Конгресу місцевих та регіональних влад.

На сьогодні бізнес Донеччини переживає важкі часи: бойові дії, знищення ворогом виробничих приміщень, руйнування ланцюжків поставок та збуту, релокація. Та попри все, багато підприємців продовжують працювати, сплачувати податки, підтримувати економіку та Збройні сили України.

«Будемо працювати й допомагати бізнесу. Мета – підтримка нашої економіки не тільки в Донецькій області, а загалом в державі. Ми як обласна влада, маємо допомагати у вирішенні всіх проблемних питань нашого бізнесу - як релокованого, так і того, який продовжує працювати в області.

На першій зустрічі говорили про бронювання працівників та надання підприємствам статусу об'єктів критичної інфраструктури. Спеціалісти Донецької ОДА та керівники обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки відповіли на всі питання та дали рекомендації бізнесу.

Вадим Філашкін подякував усім підприємцям: тим, хто виїхав, тим хто залишився в регіоні та допомагає у будівництві фортифікаційних споруд для стримання ворога. Очільник області запевнив учасників зустрічі в готовності обласної влади допомагати бізнесу, які б зміни не відбувались у законодавстві.

Надалі щотижня будуть такі зустрічі з підприємцями онлайн, а раз на три місяці - наживо. Це дозволить оперативно та фахово відповідати на питання, вирішувати проблеми.

Підприємець Валерій Музичук, який прийшов на зустріч, зазначив:

«Я дізнався в Центрі зайнятості, що можна отримати грант, написав бізнес-план і виграв. Займаюсь бізнесом, тим більше в мене є досвід розширятись. Ці зустрічі дуже для нас корисні, є велика підтримка від обласної влади».

Президент Донецької Торгово-промислової палати Максим Ануфрієв додав:

«Такі платформи дуже важливі для підприємців. Це можливість бізнеса напряму почути владу, почути ті структури, від яких залежить робота бізнесу».

Підприємниця Наталія Тітомир підкреслила:

«Це реальна важливо мати змогу прямого спілкування, це максимальна швидкість вирішення питань. Нас почули в обласній адміністрації, вони будуть порушувати наші питання, а ми, як бізнес, із задоволенням долучимось до спільної роботи».