портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині 20 проєктів суб’єктів малого і середнього підприємництва отримають фінансову підтримку

Опубліковано 28 жовтня 2021 року, 09:49 , Департамент економіки облдержадміністрації

Двадцять проєктів суб’єктів малого і середнього підприємництва у Донецькій області отримають фінансову підтримку.  

Конкурсний відбір проєктів відбувся 8 жовтня в рамах виконання заходів Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Донецькій області на 2021-2022 роки.  

Фінансова підтримка надається суб’єктам малого і середнього підприємництва на реалізацію проєктів, в тому числі у сферах смартспеціалізації Донецької області та суб’єктам малого підприємництва на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проєктів. 

Від суб’єктів підприємницької діяльності надійшло 52 проєкти на загальну суму фінансової підтримки 21,5 млн грн (в т.ч. співфінансування з місцевих бюджетів 6,45 млн грн), на    часткове    відшкодування     відсоткової    ставки    за     кредитом 1 проєкт.  

Переможцями визнано 20 проєктів на загальну суму 8,28 млн грн, в тому числі співфінансування з місцевих бюджетів – 2,48 млн грн, які підтримано органами місцевого самоврядування, військово-цивільними адміністраціями: 8 проєктів – Маріупольська міська ТГ; 3 проєкти – Добропільська міська ТГ;  по 2 проєкти – Покровська та Костянтинівська міські ТГ; по 1 проєкту – Авдіївська та Волноваська міські ВЦА, Дружківська, Краматорська та Селидівська міські ТГ. 

Зазначені проєкти відповідають наступним напрямкам:

4 проєкти – виробництво харчових продуктів;

4 проєкти – виробництво продукції легкої промисловості; 

3 проєкти – виробництво та переробка сільськогосподарської продукції (у тому числі створення міні-виробництв, організація виробництва замкнутого циклу);

3 проєкти – деревообробна промисловість (виготовлення дерев'яних конструкцій для житлового будівництва, меблів, столярних виробів тощо);

2 проєкти  – ветеринарна діяльність;

2 проєкти – машинобудування, виробництво машин, устаткування, готових металевих виробів;

1 проєкт – запровадження виробничих процесів з використанням місцевої сировини та відходів виробництва, організація переробки сміття;

1 проєкт – освоєння та розроблення високотехнологічних виробів, впровадження інноваційних технологій, нових програмних продуктів, розвиток цифрових та інформаційних технологій. 

 Не підтримано співфінансування з місцевих бюджетів 3 проєктів на загальну суму 1,5 млн грн, в тому числі сума співфінансування з місцевих бюджетів – 0,45 млн грн (2 проєкти – Слов’янська міська ВЦА, 1 проєкт – Соледарська міська ТГ).