портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині для представників підприємств та організацій провели семінар з питань забезпечення збереженості науково-технічної документації

Опубліковано 27 травня 2021 року, 14:45

Семінар-нарада з питань забезпечення збереженості науково-технічної документації, нормативно-правового регулювання, принципів та критеріїв експертизи цінностей  для представників установ, підприємств та організацій Донецької області відбувся у Краматорську сьогодні, 27 травня. 

У заході взяли участь директор Державного архіву Донецької області Ірина Шишолік, фахівці відділу формування Національного архівного Фонду (НАФ) та діловодства Центрального державного науково-технічного архіву України, представники архівних установ області, підприємств та організацій Донеччини.

«Науково-технічна документація  є інформативно насиченою групою історичних джерел, яка сприяє порозумінню вибору рішень, розкривають джерела виникнення наукових ідей, інженерних задумів видатних діячів науки і техніки. Державний архів Донецької області зберігає управлінську документацію, Центральний державний науково-технічний архів України – науково-технічну. Спільними зусиллями архівістів Донеччини та Харківщини на полицях відкладено 25 фондів архівних документів», - зазначила директор Державного архіву Донецької області Ірина Шишолік.

Нагадаємо, у 256 фондах Центрального державного науково-технічного архіву України сконцентровано науково-технічну (проєктну, конструкторсько-технологічну, науково-дослідну) документацію, що утворилася в результаті діяльності провідних науково-дослідних організацій, розташованих на території України. Документальна база ЦДНТА України на 1 грудня 2019 року склала понад 603 тис. одиниць документації.

Завдяки офіційному вебсайту та профілю ЦДНТА України у соціальній мережі Facebook користувачі мають змогу отримати необхідні відомості щодо діяльності архіву та змісту його фондів. У спеціальному розділі розміщено всі архівні описи, за допомогою яких можна ознайомитися зі складом документів та здійснити їх електронне замовлення.