портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині для школярів та студентів бібліотекарі підготували навігатор по творчості Тараса Шевченка

Опубліковано 05 березня 2024 року, 12:47 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Донецька обласна бібліотека для дітей за підтримки Донецької облдержадміністрації підготувала перший випуск у поточному році бібліотечного навігатора «Книжкові фішки», присвяченого  210-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка, «На вічному шляху до Тараса» (http://surl.li/rbvnh).

Ім’я Кобзаря для більшості українців є символом боротьби за національну ідентичність, українську культуру і мову, символом нескореності України, гідності людини, яка виборола право лишатися нею в нелюдських обставинах.

І сьогодні поезія Т. Шевченка продовжує надихати нас на нові звершення та перемоги. Особливо зараз, під час розв’язаної росією війни, в умовах постійних бомбардувань українських міст і сіл, руйнувань пам’яток культури, коли народ України протистоїть ворожій навалі, відстоює державну незалежність, суверенне право на європейський вибір розвитку країни, слова великого Кобзаря дуже актуальні. 

Його рядки не підвладні часу, його ім’я - безсмертне. Він дає нам розуміння того, хто ми, які ми, чого прагнемо і куди йдемо. 

Видання стане у нагоді учням шкіл, студентам, вчителям, бібліотечним працівникам та всім поціновувачам Тарасового слова.