портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині фахівці Служби порятунку провели навчання на базі Обласного госпіталю для ветеранів війни

Опубліковано 23 січня 2020 року, 10:26 , Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області

Днями співробітники 6-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області завітали до Обласного госпіталя ветеранів війни, що у м. Святогірськ. Оскільки на лікуванні в госпіталі перебуває велика кількість людей, більшість яких не в змозі самостійно рухатися, важливо знати, як правильно діяти у разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації, у тому числі пожежі, в такому закладі, щоб запобігти людським втратам, травмуванням, а також значним збиткам.

Під час заходу рятувальники нагадали присутнім, як запобігти загоранням у приміщеннях, яких правил щодо цього слід дотримуватися, як правильно діяти у випадку, якщо сталася пожежа. Для цього фахівці ДСНС провели теоретичні навчання: продемонстрували працівникам лікарні вогнегасники, розповіли принципи їх дії, особливості будови, пояснили, як за допомогою цих первинних засобів пожежогасіння можна ліквідувати загорання.

Окрім цього, важливу увагу співробітники ДСНС приділили роз’ясненню правил безпечної евакуації з приміщень з масовим перебуванням людей. Зокрема, рятувальники порятунку наголосили, що під час виходу з лікарні слід не панікувати, діяти чітко і злагоджено, дотримуючись плану евакуації. Виходи при цьому варто тримати вільними, а в першу чергу евакуйовувати пацієнтів, допомагаючи їм вийти у безпечне місце. Після теоретичної частини була проведена і практична евакуація.

На завершення заходу рятувальники розповсюдили тематичні листівки превентивного характеру.