портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Торецьк відзначив День Соборності України

Опубліковано 23 січня 2020 року, 09:37

Святкування розпочалось міською акцією єдності за участі міського та міжміського автотранспорту.

В інноваційному центрі для молоді та дітей Teen Дім відбувся молодіжний форум, організований відділом з питань молоді та спорту, до якого долучились учнівська молодь та члени міської ради старшокласників під керівництвом педагога організатора, керівника ДО «Планета гарячих сердець «Данко» Галини Шалімової, заступника директора з виховної роботи ЗЗСО №8 Олени Шинкаренко, директора народного музею історії міста Надії Семьонової. Після невеликого екскурсу в історію України учні взяли участь в історичному квесті.

Того ж дня відбулось відкриття Центру надання допомоги дітям, створеного в рамках проєкту «Український донецький куркуль». На базі наявного Центру дозвілля та надання допомоги дорослим відкрито дитячий басейн, в якому працюватиме тренер-реабілітолог. В рамках проєкту вже працює дитячий стоматологічний кабінет, також планується відкриття дитячого масажного кабінету. На відкритті Центру мешканці міста мали нагоду отримати інформацію про послуги, що будуть надаватися Центром.

Протягом дня з нагоди Дня Соборності України в навчальних закладах проводились тематичні заході, в приміщенні архівного відділу ВЦА м.Торецьк діяла виставка архівних матеріалів.

Вшановуючи історію національного державотворення, єднання суспільства навколо ідеї розбудови України, згуртування громад керівництво ВЦА м. Торецьк, голови прилеглих міст та селищ, керівники та працівники підприємств і установ міста, військовослужбовці, громадськість, волонтери взяли участь в обласному флешмобі та розгорнули прапори України, міста та області біля в’їзної стели «Торецьк». Після чого вирушили вулицями міста автопробігом єдності.

З нагоди Дня Соборності України медалями «Захисник Батьківщини» та грамотами керівника ВЦА м. Торецьк нагороджено військовослужбовців особового складу Полтавського зонального відділу Військової служби правопорядку.

Фіналом міської акції єдності стало розгортання двадцятиметрового прапору України на центральній площі міста за участю учнівської і студентської молоді, працівників установ і організацій та мешканців міста.

Висловлюємо вдячність всім, хто взяв участь, та долучився до організації свята. З Днем Соборності України! Разом Сильніші! Слава Україні!

Торецька ВЦА