портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині госпіталізовано понад 3,3 тисячі хворих на COVID-19 та з підозрою на цю хворобу

Опубліковано 09 листопада 2021 року, 17:06

Понад 3,3 тисячі хворих на COVID-19 та з підозрою на цю хворобу госпіталізовані до медичних закладів у Донецькій області. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«На ліжку знаходиться 3 368 осіб. Завантаженість ліжка – близько 90%. Більшість з госпіталізованих - невакциновані особи. На сьогодні в області вакциновано двома дозами майже 17% населення. Показник низький», - сказав він.

Нагадаємо, минулого тижня в Україні з коронавірусною хворобою було госпіталізовано 34 333 людей, з яких 31 277, або 91,1%, не отримали жодної дози антиковідної вакцини.

Всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні – схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні. В Україні щеплять такими препаратами:

AstraZeneca (в т.ч. SKBio);

Coronavac/Sinovac-Biotech;

Comirnaty/Pfizer-BioNTech;

Moderna