портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Поліцейські у Донецькій області перевірили понад 700 автобусів щодо дотримання правил міжобласних пасажирських перевезень у «червоній зоні»

Опубліковано 09 листопада 2021 року, 17:56

Понад 700 автобусів перевірили поліцейські  у Донецькій області щодо дотримання  нових правил міжобласних пасажирських перевезень у «червоній зоні» карантину, які набули чинності з  21 жовтня.  Про це старший інспектор відділу комунікацій Краматорського районного управління поліції ГУ НП в Донецькій області Валерія Осипець повідомила під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

Перевірки здійснюються на  п’яти блок-постах,  розташованих на межі з іншими регіонами. 

Здійснення міжобласних пасажирських перевезень під час дії червоного рівня епіднебезпеки  дозволяється  лише за наявності у водіїв  та пасажирів COVID-документів, якими можуть бути сертифікат  про повну вакцинацію від COVID-19,  документ  про отримання однієї дози вакцини, негативний результат  ПЛР-тесту або експрес-тесту, документ про одужання від COVID-19.  

Загалом перевірено понад 700 автобусів,  5685 громадян, переважна більшість яких дотримувалася закону. Лише 31 особа не мала жодного з медичних документів. Відносно них складено адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей), яка передбачає відповідальність у вигляді  накладення штрафу  від 17 000 до 34 000 гривень.  

Також на території Донецької області діють рейдові групи, що контролюють виконання протиепідемічних вимог громадянами та суб’єктами господарювання. До їх складу   входять співробітники Нацполіції, представники Держпродспоживслужби, Укртрансбезпеки, муніципальної охорони, органів місцевого самоврядування та санітарні лікарі. Упродовж минулої доби на Донеччині працювали  44 мобільні рейдові групи, які перевірили 528 суб’єктів господарювання.  

За період карантину у «червоній зоні»  складено  1332 адміністративних матеріали, з них за добу – 61 (15 протоколів та 46 постанов).  

«Поліція  приділяє особливу увагу виявленню та документуванню  фактів виготовлення,  придбання, а також використання підроблених COVID-сертифікатів. Тому якщо вам відомі факти підробки сертифікатів про вакцинацію, повідомляйте про це  за номером 102 або на  гарячу лінію кіберполіції за номером телефону 0 800 505 170», - закликала Валерія Осипець.