портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині на обліку органів соцзахисту населення перебувають 8,7 тис. осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

Опубліковано 23 квітня 2021 року, 16:38 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна та представники Департаменту соціального захисту населення ОДА взяли участь у засіданні Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України на тему: «Чорнобильська катастрофа. Стан соціальної захищеності постраждалих осіб та актуальні завдання подолання наслідків», яке відбулося 23 квітня в режимі відеоконференції.

Метою проведення заходу було вивчення проблемних питань, пов’язаних з виконанням зобов’язань держави щодо соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

У Донецькій області на обліку органів соціального захисту населення перебувають 8,7 тис. осіб, які мають статус громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Усім зазначеним громадянам надаються пільги та компенсації, передбачені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

На виконання Указу Президента України від 09.12.2020 № 556/2020 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення екологічної безпеки та підготовку заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи», з метою належного відзначення   35-х роковин Чорнобильської катастрофи, Донецькою обласною державною адміністрацією розроблено Регіональний план заходів з підготовки та відзначення в Донецькій області 35-х роковин Чорнобильської катастрофи (заходи будуть проведені відповідно до рівня епідемічної небезпеки в області).

Бюджетом області відповідно до Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2021 рік передбачені видатки на виплату матеріальної допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи в обсязі 4,5 млн грн.

З метою належного вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС в поточному році видатки на виплату матеріальної допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи збільшено у 2 рази.

За рахунок коштів обласного бюджету матеріальну допомогу у розмірі 1500 грн на одну особу буде надано понад 2,9 тис. особам з інвалідністю 1 категорії, дітям з інвалідністю, дітям-сиротам та напівсиротам.

З 21 квітня 2021 року зазначена виплата розпочата і на сьогодні продовжується.

Крім того, бюджетом області на 2021 рік передбачені видатки на пільгове медичне обслуговування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у сумі 2,7 млн грн (на пільгове зубопротезування та пільгове придбання ліків).

Інші новини за темою