портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині намітилася тенденція до зниження захворюваності на COVID-19

Опубліковано 22 листопада 2021 року, 16:35

Тенденція до зниження захворюваності на COVID-19 намітилася у Донецькій області. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«З урахуванням показників минулого тижня можна зробити висновок, що на Донеччині намітилася тенденція до зниження і захворюваності, і завантаженості ліжок. І є сподівання, що найближчим часом ми зможемо залишити червону зону. На сьогодні лише два показника не відповідають нормативним даним – це рівень госпіталізації, але він знижується, і рівень захворюваності. Решта показників вже прийшла до норми», - сказав Олександр Педенко.

На сьогодні завантаженість ліжка складає майже 62%. Всього госпіталізовано 2520 осіб, з яких 55 – це діти і 26 – медичні працівники.

2082 особи потребують кисневої підтримки або штучної вентиляції легень. Зокрема на апаратах штучної вентиляції легень знаходиться 80 осіб.

Від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19 убезпечує вакцинація.

Майже 21% мешканців Донеччини отримали дві дози вакцини, тобто мають повну імунізацію від COVID-19.