портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили гуманітарну ситуацію

Опубліковано 26 квітня 2019 року, 13:05 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбувся круглий стіл щодо ситуації з доступом постраждалого від конфлікту на Сході України населення до гуманітарної допомоги. Участь у заході також взяли представники Донецької облдержадміністрації.

Задля висвітлення фактичної ситуації з гуманітарним доступом в Донецькій та Луганській областях, оцінки ефективності заходів реагування та зусиль, БФ «Право на захист» був проведений моніторинг ситуації та представлений звіт за результатами цього моніторингу.

За оцінкою Офісу ООН з Координації гуманітарних питань, у 2019 році 3,5 мільйонів мешканців охоплених конфліктом районів та внутрішньо переміщених осіб з них потребують гуманітарної допомоги. Сотні неурядових організацій та гуманітарних місій, як міжнародних, так і національних, відповідають на гуманітарні потреби постраждалого населення, працюючи в складних умовах триваючого збройного конфлікту.

Нагадаємо, захід проведено в рамках проекту «Надання багатогалузевої гуманітарної допомоги постраждалому від конфлікту населенню Східної України» за підтримки Європейської комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (ЕСНО).