портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську вшанували пам’ять загиблих на ЧАЕС

Опубліковано 26 квітня 2019 року, 13:25 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

26 квітня у Краматорську відбувся мітинг-реквієм в пам’ять про загиблих під час Чорнобильської катастрофи. Участь у заході взяла директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Наталія Чукова, представники Краматорської міської ради, правоохоронних органів, військові та громадськість.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час катастрофи на Чорнобильській АЕС та поклали квіти до закладного каменю біля будинку культури імені Бикова.

Нагадаємо, що в ніч на 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталася техногенна екологічно-гуманітарна катастрофа, спричинена двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60% радіоактивних речовин осіло на території Білорусі. Близько 200 000 осіб були евакуйовані із зон забруднення.