портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили надання медичних послуг населенню

Опубліковано 31 серпня 2023 року, 23:09

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников провів зустріч з представниками філії гуманітарної організації «Ерцте дер Вельт» (Ärzte der Welt) в Україні, під час якої були розглянуті результати роботи організації та нагальні потреби Донеччини у галузях охорони здоров'я та соціального захисту населення. Участь у зустрічі з боку організації взяв голова філії «Ерцте дер Вельт» в Україні Девід Шустер.

Гуманітарна організація «Ерцте дер Вельт» (Ärzte der Welt) – це німецький підрозділ міжнародної мережі «Лікарі світу» (Médecins du Monde/Doctors of the World (MdM)). 

"MdM надає невідкладну медичну допомогу під час стихійних лих і кризових ситуацій, підтримує доступ до медичної допомоги та, якщо можливо, допомагає в заходах з відновлення. У тому числі мережа бере активну участь у зниженні ризиків і забезпеченні готовності до них, а також у довгостроковому співробітництві в регіонах, що знаходяться у скрутному становищі, по всьому світу, та яким державний сектор приділяє мало уваги. MdM Німеччина гарантує, що її медичні послуги на однакових умовах надаються найбільш уразливим громадянам, біженцям, внутрішньо переміщеним особам і приймаючим громадам, незалежно від їхнього етнічного та соціального походження, релігійних чи політичних переконань. Організація MdM працювала на Сході України з 2015 року, орієнтуючись на найбільш уразливі верстви населення, покращуючи доступ та якість медичних послуг для населення Луганської та Донецької областей.  З лютого 2022 року організація MdM реструктурувала своє представництво в Україні, а MdM Німеччина відокремилась в окрему незалежну філію. Також були внесені відповідні зміни до програми", - повідомив пан Девід Шустер. 

Заступник очільника області наголосив, що в існуючих умовах для Донецької області надзвичайно важлива допомога саме у галузі медицини, адже через російську агресію значна кількість медичних закладів залишились на тимчасово окупованих територіях, зруйновані обстрілами або пошкоджені, а велика кількість лікарів вумишені були переїхати до більш безпечних регіонів України. Денис Клюшников подякував партнерам за постійну підтримку та наголосив, що обласна влада і надалі готова покращувати партнерські стосунки задля розвитку системи надання медичних послуг.