портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили питання перепоховання воїнів Другої світової війни та учасників АТО

Опубліковано 20 жовтня 2021 року, 13:57

Засідання обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій відбулось під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної у Краматорську сьогодні, 20 жовтня. 

Головною темою засідання стало обговорення результатів діяльності громадських організацій, залучених до пошуку, ексгумації, ідентифікації та перепоховання осіб, які загинули внаслідок воєн та ведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. 

Під час засідання були заслухані доповіді представників ГО «Союз пошукових загонів України» та ГО «Асоціація дослідників військово-історичної спадщини «ПЛАЦДАРМ», які розповіли про свою діяльність протягом поточного року та про плани на наступний рік. 

«Пошук та перепоховання жертв воєн є нашим спільним завданням. Кожен має право бути повернутим додому, навіть після десятків років, а пам’ять про воїнів має берегтись серед людей, аби не допустити жахіть нових воєн. Зі свого боку обласна влада докладає усі необхідні зусилля для того, щоб воїни були поховані з гідністю та необхідними почестями. Ми як сприяємо діяльності пошукових організацій, так і ведемо діалог з органами місцевого самоврядування для спрощення процедур виділення земельних ділянок для проведення масових поховань», - зазначила Юлія Костюніна. 

Члени комісії також обговорили плани роботи комісії на 2022 рік та визначили основні заходи для гідного вшанування пам’яті жертв воєн.