портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представниці Донеччини взяли участь у Всеукраїнській онлайновій конференції «Регіони в центрі гендерної політики»

Опубліковано 20 жовтня 2021 року, 15:02

Всеукраїнська онлайнова конференція «Регіони в центрі гендерної політики» відбулася сьогодні, 20 жовтня.  

Метою заходу є посилення впровадження державної гендерної політики на регіональному та місцевому рівнях відповідно до міжнародних та національних зобов’язань у сфері гендерної рівності. 

Участь у заході взяли народні депутати України, представники/ці Секретаріату Кабінету Міністрів України та центральних органів виконавчої влади: Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної соціальної сервісної служби України, Асоціацій органів місцевого самоврядування, представники/ці обласних та місцевих адміністрацій та Київської міської державної адміністрації, міжнародні партнери та громадські організації.

Донецьку область представили заступниця голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, радниця голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук та начальниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна.

Включення гендерної складової в Стратегію регіонального розвитку Донецької області на 2021 – 2025 роки презентувала Юлія Костюніна, заступниця голови Донецької облдержадміністрації, уповноважена особа (координатор) з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Зокрема вона підкреслила актуальність досягнення цілей гендерного розвитку регіону, впровадження державної гендерної політики на регіональному та місцевому рівнях відповідно до міжнародних та національних зобов’язань України у сфері гендерної рівності. Заступниця голови Донецької облдержадміністрації зазначила, що головними принципами Стратегії визначено дотримання пріоритетності прав і свобод людини, забезпечення інклюзивності та ґендерної рівності в системі надання послуг населенню, впровадження підходів сталого та збалансованого розвитку. 

Розроблення Стратегії здійснено на засадах смартспеціалізації та передбачає інноваційну спрямованість та вузьку спеціалізацію у пріоритетних сферах регіональної економіки. 

Стратегія відповідає Цілям сталого розвитку України на період до 2030 року, у якій цілі 5 сталого розвитку «Гендерна рівність» відповідають такі оперативні цілі Стратегії: оперативна ціль 2.1 «Всебічний розвиток дітей та молодих дівчат і хлопців та відповідного завдання даної цілі»; оперативна ціль 3.1. «Безпека населення та територій» та оперативна ціль 3.2. «Рівний доступ населення до базових соціальних, адміністративних та комунальних послуг».