портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили питання підтримки сільськогосподарських товаровиробників

Опубліковано 03 липня 2024 року, 18:07

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юрій Ключка взяв участь у нараді з питань державної та міжнародної підтримки сільськогосподарських товаровиробників в Донецькій області в умовах воєнного стану. Нарада пройшла під головуванням виконуючого обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького.

У нараді також взяли участь заступниця Міністра економіки України Надія Бігун, в.о. заступника голови ДПС України Євгеній Сокур, представники структурних підрозділів Донецької ОДА, голови райдержадміністрацій, начальники районних військових адміністрацій, начальники військових адміністрацій населених пунктів, керівники провідних сільгосптоваровиробників, фермерських господарств та промислових підприємств області.

Під час наради розглядались важливі питання, які стосуються практично кожного аграрія області - в першу чергу отримання державної та міжнародної допомоги в умовах воєнного стану.

Особливу увагу було акцентовано на діючих програмах державної підтримки аграріїв воюючих областей та поглиблення співпраці з міжнародними партнерами, які надають допомогу дрібним товаровиробникам та сільським домогосподарствам.

Під час наради підіймалось питання підтримки сільськогосподарських підприємств, які мають на утриманні понад 100 голів корів, підприємств у галузі свинарства та птахівництва . 

Також були обговорені проблемні питання сільськогосподарських товаровиробників Донецької області та промислових підприємств, які необхідно вирішувати на обласному та державному рівні. Зокрема питання логістики та зберігання врожаю, перебоїв енергопостачання, бронювання військовозобов’язаних працівників, зменшення податкового навантаження на середніх та великих товаровиробників, врегулювання оподаткування нерухомого майна та землі, питань зовнішньоекономічної діяльності.