портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили питання захисту прав ромів

Опубліковано 14 грудня 2021 року, 17:19

Засідання робочої групи з розробки проєкту регіонального плану заходів на період до 2023 року з реалізації Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, в українському суспільстві на період  до 2030 року відбулось у Донецькій облдержадміністрації сьогодні, 14 грудня. 

Участь у засіданні взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, представники структурних підрозділів ОДА, центральних органів виконавчої влади, громадських організацій ромів.

«Однією з головних проблем є відсутність у осіб ромської національності документів, що посвідчують особу та українське громадянство тощо. Частиною комплексної проблеми є працевлаштування таких осіб. Відсутність постійних доходів та соціального страхування спричиняє проблеми з медичним обслуговуванням, доступом до освіти, покращення умов проживання. У вирішенні питання працевлаштування ромського населення потрібна саме підтримка держави. Існує ще багато проблем, які потребують нашого втручання, тому робота у сфері забезпечення прав ромського населення буде продовжена», - зазначила Юлія Костюніна.

Під час засідання члени робочої групи внесли свої пропозиції  до проєкту регіонального плану заходів, а також обговорили з представниками ромських громадських організацій наступні спільні кроки.

Надалі проєкт регіонального плану заходів буде розміщено на офіційному вебсайті Донецької ОДА для проведення громадських обговорень.