портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі перевірив роботу пункту Команди підтримки Дії у Краматорську

Опубліковано 14 грудня 2021 року, 16:37

Керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік перевірив роботу пункту Команди підтримки Дії у Краматорську, сьогодні 14 грудня.

Також Мстислав Банік та начальник управління з питань інформатизації та цифровізації Донецької облдержадміністрації Володимир Білокопитий провели пресконференцію та розповіли про мету створення пунктів офлайн-допомоги, зручність отримання СOVID-сертифікатів у Дії.

«В усіх містах відкриваються точки Команди підтримки. Оскільки Україна перебуває в «червоних зонах», використання СOVID-сертифікатів стає щоденною нагальною потребою, деяким людям доводиться вперше користуватися Дією, користуватися електронними документами, тому їм потрібна допомога в розрізі цифрових навичок. Зараз у багатьох людей літнього віку є смартфони, але їм потрібна підказка», - зазначив керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

Взагалі в Україні понад 900 таких точок відкрито в різних форматах. Кожна область шукає варіанти, де можна такі точки запустити.

«Ми долучилися до ініціативи щодо підтримки застосунку Дія, змогли організувати по містах Донеччини волонтерів, дуже дякую їм, що відгукнулися. Щодо проєктів, які будуть у цьому році, буде прийнята програма інформатизації Донецької області, буде затверджена концепція цифрового розвитку Донецької області. На сьогодні в області близько 15 таких центрів, волонтерів працює 35 осіб», - підкреслив начальник управління з питань інформатизації та цифровізації Донецької ОДА Володимир Білокопитий.