портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Бахмутська міська територіальна громада отримала почесний міжнародний статус «Громада, дружня до дітей та молоді»

Опубліковано 14 грудня 2021 року, 16:15 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Бахмут, Вінниця і Львів – перші міста в Україні, що отримали почесний міжнародний статус «Громада, дружня до дітей і молоді».

Статус надають в рамках однойменної ініціативи ЮНІСЕФ, спрямованої на підтримку місцевої влади у реалізації прав дітей.

В Україні ініціатива реалізується з 2018 року. Понад 170 муніципалітетів висловили бажання приєднатись до ініціативи, але для участі відібрали тільки найбільш мотивованих.

17 грудня 2018 року між Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Бахмутською міською радою підписано Меморандум щодо участі міста Бахмут в ініціативі «Громада, дружня до дітей та молоді», розроблено План дій та План моніторингу й оцінки реалізації всесвітньої ініціативи.

Завдяки об’єднанню зусиль органів місцевого самоврядування, громадськості, підприємств та установ, відкритої взаємодії дітей та молоді в громаді створено умови для соціального добробуту та дотримання прав дітей та молоді.

За надання статусу Бахмутській міській територіальній громаді одноголосно проголосувала Рада партнерів глобальної Ініціативи «Міста дружні до дітей» (Child Friendly Cities), за результатами незалежної оцінки.

Церемонія нагородження відбулась до Дня місцевого самоврядування  на Саміті «Діти 2021».


Інші новини за темою