портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили реалізацію проєкту «Здорова Україна»

Опубліковано 17 вересня 2021 року, 16:40

Реалізацію проєкту придбання мультифункціональних спортивних майданчиків у територіальних громадах Донецької області в рамках програми Президента України «ЗДОРОВА УКРАЇНА»  обговорили учасники онлайнової наради, яка пройшла у Краматорську під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна  сьогодні, 17 вересня.  

Заступник очільника області наголосив на безумовній важливості реалізації заходів, що передбачені соціальними проєктами і програмами Президента України, зокрема, програмою «Здорова Україна», а саме щодо створення мережі мультифункціональних спортивних майданчиків. 

«Цей захід повинен бути виконаний у визначені строки, і це наш з вами спільний обов’язок перед громадою області», - підкреслив Вадим Філашкін.

«З метою сприяння створенню умов для занять фізичною культурою і спортом завершується формування уточненого переліку проєктів спортивних майданчиків, які будуть реалізовані в рамках програми Президента України «ЗДОРОВА УКРАЇНА». На теперішній час для цього визначено єдину модель мультифункціональних спортивних майданчиків з гумовим покриттям розміром 140 квадратних метрів і орієнтовною вартістю 480 тис. грн», - зазначила в.о. начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова.  

Передбачається, що фінансування цих проєктів здійснюватиметься на 80 % за рахунок державного бюджету, а саме за рахунок субвенції на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери, на 10 % - з обласного бюджету і не менш ніж 10 % - місцевого бюджету відповідної громади.

Нагадаємо, за ініціативою Президента України запроваджується реалізація соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». Мета цього проєкту - створення умов для занять спортом всіх верств населення незалежно від часу та регіону проживання. 

Реалізація проєкту покладається на місцеві органи влади, залучаючи місцеві центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та спортивну спільноту. Так, передбачається організація проведення заходів у різних формах, методах і засобах з оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку (парки, сквери тощо). Цей проєкт дозволяє кожній людині самостійно займатись спортом за допомоги онлайнових прикладів. Для цього на визначених локаціях будуть розміщені QR-коди, що дають можливість переходу на сайт, де розміщені відеоуроки.

Для занять використовуватимуться локації з 6 зонами активності – це лавочки, сходинки, шведські стінки, турніки, вільні простори й координаційні лінії, 3 - з них є обов’язкові – лавочка, шведська стінка, бруси/турнік.