портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили удосконалення існуючої системи оповіщення

Опубліковано 09 серпня 2021 року, 16:04

Сьогодні на Донеччині під головуванням заступника голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна відбулася нарада міжвідомчої робочої групи з питань розбудови територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення з впровадженням новітніх технологій на території Донецької області.

Гарантоване і своєчасне оповіщення та інформування населення в разі виникнення надзвичайних ситуацій є одним з найважливіших завдань центральних і місцевих органів виконавчої влади, для виконання якого повинна функціонувати ефективна система сповіщення. На даний момент система оповіщення не відповідає сучасним вимогам. 

«Необхідно враховувати, що на території Донецької області знаходиться зона ведення бойових дій, і це унеможливлює надійне використання таких каналів зв’язку, як інтернет, мобільний зв’язок, телефонна мережа загального користування для оповіщення окремих територіальних громад. Система оповіщення повинна забезпечувати доведення сигналів небезпеки та інформаційних повідомлень при різних сценаріях розвитку надзвичайних ситуацій», - зазначив заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін.

Він також зазначив, що діюча система оповіщення має критичний стан технічного забезпечення, що обумовлено більш як трикратним перевищенням установлених строків експлуатації технічних засобів оповіщення та моральною застарілістю технологій обробки і передачі інформації та іншими чинниками.

Вадим Філашкін підкреслив на необхідності удосконалення існуючої системи оповіщення та приведення її у відповідність з вимогами міжнародних стандартів.