портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили захист сімей осіб, зниклих безвісти

Опубліковано 20 червня 2019 року, 17:07 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбувся круглий стіл щодо захисту прав та надання ефективної підтримки сім’ям осіб, зниклих безвісти. Організатором виступив Міжнародний Комітет Червоного Хреста. У роботі круглого столу взяв участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, представники ООС, а також фахівці державних організацій, до яких можуть звертатися постраждалі сім’ї.

Метою круглого столу було створення робочої групи для спільних обговорень і координації зусиль з надання ефективної підтримки сім’ям зниклих безвісти осіб.

«Наразі зниклими безвісти вважаються понад 1500 осіб, тому зусилля, спрямовані на розшук цих осіб та підтримка їх сімей, повинні бути скоординованими і плануватися з урахуванням різних потреб. Коли йдеться про пошук зниклих українців, держава повинна забезпечити злагоджену взаємодію усіх гілок влади, і тут важливими кроками можуть бути створення відповідної нормативно-правової бази. З самого початку збройної агресії РФ вживаються заходи, спрямовані на вирішення проблем сімей осіб зниклих безвісти. Адже їх сім’ї потребують підтримки», - наголосив Ігор Стокоз.

Також він підкреслив, що наш моральний обов’язок перед тими, хто не пошкодував власного життя, стаючи на захист миру і спокою України, докласти всіх зусиль для підтримки і пошуку.