портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили заходи з протидії домашньому насильству

Опубліковано 20 червня 2019 року, 16:44 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Під час колегії Донецької облдержадміністрації було розглянуто питання реалізації заходів з протидії домашньому насильству.

Начальник управління у справах сім'ї та молоді департаменту сім'ї, молоді та спорту Донецької ОДА Лілія Золкіна розповіла присутнім про інформування населення щодо протидії насильству та створення мережі так званих «shelter» - місць тимчасового перебування жертв домашнього насильства.

«Домашнє насильство – це велика соціальна проблема, до вирішення якої  мають долучатись органи влади, правоохоронні органи, соціальні служби та громадські організації. Поки що у області фіксується високий рівень насильства над жінками, дітьми та чоловіками саме на побутовому рівні, і усі ми маємо докласти максимум зусиль для безболісного для жертв усування наслідків та попередження подібних випадків у подальшому», - зазначила Лілія Золкіна.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції у Донецькій області Павло Алєксєєнко наголосив, що у області працює пілотний проект «ПОЛІНА» - «Поліція проти насильства».

«В мобільні групи, які працюють в рамках проекту "ПОЛІНА", входять представники різних підрозділів поліції: входять слідчі підрозділи, дільничні офіцери, інспектори ювенальної превенції. Суть роботи таких груп не тільки боротися з наслідками домашнього насильства, поліцейські спрямовані на те, щоб виявляти і працювати з причиною такого явища. Робота над цим ведеться спільно з соціальними службами, благодійними організаціями та місцевою владою», - заявив він.

До обговорення цього питання долучилась також заступниця Міністра соціальної політики України Наталія Федорович. Під час свого виступу вона зауважила, що проблема домашнього насильства має бути повністю викорінена в українському суспільстві, і для цього потрібно проводити комплексну роботу з молоддю, формувати з дитинства несприйняття агресії та роз’яснювати базові засади вирішення побутових конфліктів.

За інформацією Лілії Золкіної, протягом 2018 року жертвами домашнього насильства стали близько п’яти тисяч осіб, 84 відсотки з яких – жінки. За її словами, більшість жертв ніколи не звертаються до правоохоронних органів чи соціальних служб, і саме заходи, що реалізуються зараз, мають також вплинути на те, щоб жертви насильства відчували підтримку та захист з боку держави, не боялись звертатись за допомогою.