портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорювали врегулювання надання соціальних гарантій військовим

Опубліковано 11 березня 2024 року, 18:58

Сьогодні, 11 березня, заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко взяв участь у  засіданні круглого столу Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів,а також у засіданні Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України для підготовки та комплексного врегулювання питань надання соціальних гарантій ветеранам війни, Захисникам і Захисницям України та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць під головуванням народного депутата України, голови підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Анатолія Остапенко.

У заході взяли участь народні депутати України, представники Офісу Президента України, центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, наукових установ та громадських організацій.

Обговорили розширення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо послуг соціального захисту прав ветеранів завдяки активній взаємодії держави з громадськими організаціями та волонтерами, а також питання допомоги та соціальної підтримки сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць, а також спроможності реалізації зазначеного питання в громадах.

Як зазначив Олександр Шевченко, поінформованість військовослужбовця – є принципово важливою. Кожен державний службовець має бути помічником ветерана в реалізації його прав, всі служби мають працювати системно.

"У 2023 році Донецькій області доведено фінансування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації для отримання житла у сумі 391,7 млн грн. Відповідно до розподілу коштів субвенції 174 ветерани війни отримали допомогу", - зазначив заступник голови Донецької ОДА.

Він також додав, що для надання додаткової підтримки ветеранам та членам їх сімей в області діє Регіональна програма з медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил).

Коштом обласного бюджету матеріальну допомогу отримали 830 осіб з числа членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України на загальну суму 4,14 млн грн.

Також для забезпечення додаткової соціальної підтримки ветеранів та членів їх сімей в 42 територіальних громадах області затверджені місцеві програми, загальний кошторис яких на 2023 рік склав майже 120,0 млн грн, на 2024 рік – 75 млн грн.

"Робота, адаптація до мирного життя, ставлення суспільства — це головні причини тривоги за своє майбутнє після війни серед ветеранів. Кожна із програм підтримки ветеранів — це найменше, що ми можемо зробити, аби віддячити нашим захисникам та захисницям за наше мирне життя в тилу", - наголосив Олександр Шевченко.