портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині під час семінару-наради обговорили питання подальшого розвитку громад

Опубліковано 20 серпня 2020 року, 12:26 , Департамент економіки облдержадміністрації

Питання подальшого розвитку громад Донецької області обговорювалися під час семінару-наради, яка відбулася у режимі онлайн 19 серпня. 

Захід для представників органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад організовано  управлінням впровадження реформ місцевого самоврядування департаменту економіки облдержадміністрації сумісно з департаментом агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації.

У ході семінару-наради було розглянуто питання впровадження земельної реформи, зроблено огляд законодавчих та нормативно-правових актів у сфері земельних відносин, прийнятих у 2020 році. Зокрема, мова йшла про внесення змін до типового договору оренди землі згідно постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 650 «Про затвердження Правил утримання та збереження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення».

Також слухачі були ознайомлені з можливостями та умовами державної підтримки розвитку галузей садівництва, виноградарства і хмелярства в рамках бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників». Доповідач повідомив присутнім, що у 2019 році суб’єктам господарювання Донецької області перераховано бюджетних коштів в рамках зазначеної бюджетної програми в сумі 12 759,3 тис. грн, що на 7 698,2 тис. грн більше, ніж у 2018 році (у 2018 році перераховано 5 061,1 тис. грн).

Окрема увага була приділена питанням підтримки тваринництва. Дотація на часткове відшкодування вартості в цій галузі надається юридичним особам та фізичним особам – підприємцям (сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства, сімейні фермерські господарства).

Наприкінці навчання представник департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації повідомив, що незабаром розпочне роботу комісія щодо визначення господарств населення, в особі фізичних осіб - власників корів, які будуть мають право на часткове відшкодування вартості придбаних установок індивідуального доїння молока.

Відшкодування буде здійснюватися в обсязі 75% від фактичної вартості установки, що придбана у поточному бюджетному періоді, та не може перевищувати 15 тис. грн.

Право на таке відшкодування будуть мати власники корів, які ведуть господарство та здійснюють свою діяльність на підконтрольній українській владі території Донецької області, та які утримують дві та більше корів (крім населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження).