портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині планують придбати не менше 100 квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Опубліковано 01 червня 2020 року, 14:08 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

За рахунок субвенції з обласного бюджету та бюджетів міст, районів, об’єднаних територіальних громад, на умовах співфінансування 50 на 50,  заплановано виділити  34 млн.725 тис. грн  на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа

Наразі розпорядженням голови Донецької ОДА Павла Кириленка вже затверджений Порядок надання та використання у 2020 році коштів субвенції з обласного бюджету бюджетам міст обласного значення, районів, об’єднаних територіальних громад Донецької області на придбання на вторинному ринку  впорядкованого для постійного проживання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та  осіб з їх числа,. 

Всього на умовах співфінансування передбачається придбати не менше 100 одиниць житла (квартир, будинків).

Окрім цього,  у містах, районах, ОТГ області продовжується   реалізація виділеної для Донецької області у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та  забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Загальна сума виділених коштів склала 78 млн. 965,5 тис. грн, яка була розподілена між бюджетам міст, районів, об’єднаних територіальних громад на виплату грошової компенсації дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа, для  придбання належного їм  житла.  

 Наразі  із загальної суми реалізовано  35 млн.  965 тис. грн,  на які придбано 93 одиниці житла. До листопада 2020 року буде придбано ще 101 одиницю житла.