портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині понад тисячі хворих на СОVID-19 знаходяться на стаціонарному лікуванні

Опубліковано 29 вересня 2021 року, 14:03

Понад тисячі осіб знаходяться на стаціонарному лікуванні у медичних закладах, визначених для профільної госпіталізації пацієнтів з COVID-19 у Донецькій області станом на 29 вересня. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«На сьогодні відповідно до індикаторів визначення рівнів епідемічної небезпеки ми знаходимося у помаранчевій зоні. Динаміка рівня госпіталізації у нас перевищує 50% і на сьогодні складає 66,3%. На ліжках, які виділені для госпіталізації хворих на COVID-19, знаходяться 1036 осіб - це понад 50% від всього ліжкового фонду», - сказав Олександр Педенко.

Він зазначив, що щеплення гарантує майже у ста відсотків випадків, що тяжкого перебігу захворювання не буде. Зараз близько 98 відсотків людей в реанімаціях це невакциновані.

Вакцинація є безкоштовною. На Донеччині наразі дві дози проти COVID-19 мають майже 11% мешканців. У наявності в області є три вакцини у достатній кількості (AstraZeneca; Coronavac/Sinovac-Biotech; Comirnaty/Pfizer-BioNTech) - вони якісні, визнані Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Тільки вакцинація визначає, яким буде соціально-економічне життя в кожному регіоні. Чим більше зроблено щеплень, тим більше буде економічної активності.

Інші новини за темою