портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загони тероборони готові давати відсіч ворогу у разі нападу з моря

Опубліковано 29 вересня 2021 року, 15:00

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко відвідав навчання загонів територіальної оборони на Білосарайській Косі у Маріупольському районі та переконався у їхній готовності давати відсіч ворогу у разі нападу з моря.

Це вже третій етап навчань – тактичний. Його завдання – відпрацювати налагоджену взаємодію між військовиками, правоохоронцями та органами місцевого самоврядування. Всього ж навчання поділені на чотири етапи, в яких беруть участь близько 800 військовозобов'язаних та резервістів.

Вже з першого січня наступного року буде введено в дію Закон України «Про основи національного спротиву», який дасть змогу підвищити рівень підготовки тероборони і забезпечити чіткість та злагодженість дій у разі виникнення гострої ситуації.

«Кваліфікована тероборона – це дієвий запобіжник від проникнення диверсійних груп ворога, а в умовах гібридної війни може стати основною силою захисту. Важливо, щоб бійці загонів територіальної оборони були вправними і готовими до дій. Кожен метр нашої землі має стати для окупанта пеклом. І з цією задачею тероборона повинна справлятися», - зазначив Павло Кириленко.