портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині повну імунізацію від COVID-19 має понад 20% мешканців

Опубліковано 01 грудня 2021 року, 17:26

Повну імунізацію від COVID-19 має 21% мешканців Донецької області. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

За минулу добу на Донеччині проти COVID-19 було щеплено 10 134 особи.

«З початку кампанії з вакцинації першу або другу дозу щеплення отримало близько 50% мешканців Донеччини. Повну імунізацію має понад 20%», - сказав Олександр Педенко.

Він також зазначив, що наразі тимчасово призупинена вакцинація першою дозою Coronavac.

«Останнім часом був великий попит на вакцину Coronavac. Вона дуже швидко закінчилася на складі у Києві. І на сьогодні тимчасово призупинена вакцинація першою дозою, оскільки ми гарантуємо, що кожен, хто отримав першу дозу, отримає і другу дозу. Після того, як буде здійснено розподіл вакцини на центральному рівні, Донеччина отримає і ми відновимо вакцинацію першою дозою. На сьогодні щеплення першою дозою вакцини Coronavac тимчасово призупинено», - сказав Олександр Педенко.

Станом на сьогодні Донеччина знаходиться у «червоній» зоні епіднебезпеки. В області перевищено два показники – рівень захворюваності та коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19.