портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині працює “гаряча лінія” з протидії домашньому насильству

Опубліковано 09 березня 2021 року, 17:25

Повідомлення про домашнє насильство та інші прояви фізичного і психологічного тиску кожного дня надходять до органів соціального захисту та правоохоронних органів Донецької області. Про це в ході прес-конференції у Краматорську в понеділок повідомила начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна.

“Зараз питання протидії домашньому насильству надзвичайно актуальне. Щодня до органів соціального захисту, поліції та мобільних бригад надходять повідомлення про домашнє насильство. Хочу звернутись до усіх жертв насильства – цілодобово ви можете звернутись на телефон урядової «гарячої лінії» - 1547, де ви отримаєте необхідні консультації, а у кризових випадках до вас буде спрямована мобільна бригада, яка зможе надати психологічну та соціальну допомогу”, – поінформувала Лілія Золкіна.

Вона нагадала, що у Донецькій області працює безкоштовна “гаряча лінія” для жертв домашнього насильства. За номером 095 429 20 53 можна отримати кваліфіковану інформаційну, психологічну та правову підтримку, при необхідності – реагування поліції. Також за допомогою можна звернутись до центрів соціальних служб, які  перенаправлять до відповідних спеціалістів або ж у разі необхідності зможуть надати тимчасовий притулок.

Окремо Лілія Золкіна нагадала, що у області продовжує працювати «гаряча лінія» емоційної підтримки за номером 0800 211 444 або 099 710 32 73. Її метою є надання підтримки мешканцям області у період пандемії коронавірусу. На даний час ця «гаряча лінія» працює і як волонтерський штаб -  сюди можна звернутись за отриманням послуг.