портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині провакциновано понад 2,4 тис. осіб

Опубліковано 09 березня 2021 року, 16:30

Першу дозу вакцини від COVID-19 у Донецькій області отримали 2474 особи. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«Всі навчені бригади, які були попередньо заплановані на щеплення, на минулому тижні приступили до роботи. Станом на сьогодні провакциновано 2474 особи – це і медичні працівники, і військовослужбовці, і немедичні працівники закладів охорони здоров’я. Сьогодні щеплення проводилися у Бахмутському, Маріупольському, Покровському, Волновахському районах», - сказав Олександр Педенко.

Також він зазначив, що у більшості щеплених вакцинація не викликає побічних ефектів, у декого відмічається тимчасовий підйом температури тіла або біль у місці ін’єкції. Упродовж трьох діб побічний ефект зникає.

«Вакцини вистачить, вона попередньо розподілена таким чином, що тим, хто отримав першу дозу, автоматично заброньована друга», - пояснив Олександр Педенко.

Нагадаємо, вакцинація проти коронавірусної хвороби в Україні відбувається в 5 етапів:

I – медпрацівники ковідних лікарень, персонал та мешканці будинків для літніх людей, військові на фронті (≈ 367 тис. людей)

II – решта медпрацівників, люди віком 80+, соціальні працівники (≈ 3 млн людей)

III – люди віком 65-79 років, працівники структур державної безпеки, сфери освіти (≈ 7 млн людей).

IV – люди віком 60-64 роки, люди з хронічними захворюваннями, люди, що працюють або перебувають в місцях обмеження волі (≈ 11 млн людей)

V – решта дорослого населення України (≈ 13 млн людей)