портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині продовжиться проєкт з відновлення житла, що було пошкоджене через агресію РФ

Опубліковано 20 січня 2021 року, 15:05

Проєкт з  відновлення житла вздовж лінії розмежування, що постраждало внаслідок бойових дій,  буде продовжено у Донецькій області у 2021 році. Про це заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін  повідомив під час засідання обласної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Він зазначив, що представники влади на місцях мають у місячний термін надати списки щодо відбудови пошкодженого житла у 2021 році. 

Директор департаменту цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко у своїй доповіді повідомив, що з початку відновлювальних робіт по теперішній час на Донеччині відновлено 8 207 житлових будинків усіх форм власності на загальну суму понад 246 млн гривень. 

Вадим Філашкін також нагадав про виплати грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації.   

«Уже проведено виплати за 2020 рік. І вчора ми прийняли позитивні рішення щодо 16 людей по виплаті грошової компенсації за зруйноване житло. Також серед них була одна особа з Широкиного. У цьому році ми повинні там допомогти усім людям. Кошти на цей рік у нас є», - сказав заступник голови Донецької ОДА.   

Нагадуємо, що Урядом на засіданні 2 вересня 2020 року було прийнято постанову № 767 «Питання виплати грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації».  Компенсацію за зруйноване житло можуть отримати власники житла, максимальна сума компенсації складає 300,0 тис. грн.