портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області 19 тисяч мешканців отримали «карантинні» виплати

Опубліковано 20 січня 2021 року, 16:03

Близько 19 тисяч фізичних осіб-підприємців та найманих  працівників  у Донецькій  області звернулись до управлінь Пенсійного фонду  та отримали одноразову матеріальну допомогу. Про це під час брифінгу щодо протидії поширенню коронавірусу на території області повідомила начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Донецькій області Наталія Рад.

«Серед тих, хто отримав матеріальну допомогу від держави, 7.1 тисяч – наймані працівники, 11.9 тисяч – фізичні особи-підприємці. Право на отримання виплати мали тільки ті ФОПи та наймані працівники ФОПів або юридичних осіб, у яких основний КВЕД є в переліку, визначеному урядом. Також виплати призначались лише тим ФОП та працівникам, які сплачували єдиний соціальний внесок, не працювали за сумісництвом та не мали інших джерел доходу», - наголосила вона.

Наталія Рад зазначила, що невдовзі буде проведено моніторинг виплат, який має показати, чи дійсно допомога дійшла до адресантів. Водночас, якщо виплати були отримані помилково або заявник надав недостовірні дані про підприємство чи себе, їх доведеться повернути. Для цього у Пенсійному фонді розроблені відповідні механізми.

Також Наталія Рад підкреслила, що попри дію карантинних обмежень, усі виплати були проведені у найкоротші строки та у повному обсязі.

Інші новини за темою