портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині проведено семінар щодо протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі

Опубліковано 29 жовтня 2021 року, 17:08 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Навчальний семінар за темою «Протидія домашньому насильству. Порядок взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Впровадження програм для кривдників» провело управління сім’ї, молоді та масових заходів національного-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, як координатор, спільно з благодійним фондом «Посмішка дитини» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Навчання у сфері запобігання насильству саме для керівників сільських та селищних рад найбільш актуально, адже інтереси всіх жителів сіл і селищ у територіальних громадах мають бути належним чином представлені. Щоб соціальні та інші потреби мешканців села були задоволені. А проблеми місцевого значення в тому числі протидія домашньому насильству, розвитку послуг для населення, надання допомоги постраждалим вирішувалися швидко та якісно.

За останній час проведено чимало навчальних семінарів для заступників голів, координаторів та уповноважених осіб виконавчих органів міських, сільських та селищних рад. В межах навчань для старост головна мета - це раннє виявлення та переправлення постраждалих від домашнього насильства. Важливо створювати у селах служби первинного консультування для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Ця служба надає разові або періодичні консультації постраждалим особам щодо заходів реагування на випадки домашнього насильства або насильства за ознакою статі. У разі потреби відправляє постраждалу особу до відповідних служб, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству для отримання первинної психологічної підтримки.

Під час семінару наголошувалось на важливості інформування населення щодо неприпустимості домашнього насильства. Кривдник має бути покараним, а особи, які зазнають насильство, мають знати, куди звертатися за допомогою.